İzmir ücretsiz avukat- İzmir ücretsiz avukat danışmanlık- İzmir ücretsiz avukat hizmetleri- ücretsiz avukat iletişim hizmeti almanın tek yolu, gerekli koşulları sağlayarak, ADLİ YARDIM talebinde bulunmaktır. Bunun dışında İzmir ücretsiz avukat, ücretsiz avukat lık hizmetleri, İzmir ücretsiz hukuki danışma vb. hizmetler avukatlık kanunu sebebiyle ücretsiz olarak verilememektedir.
İzmir Ücretsiz Danışma
İzmir ücretsiz avukat hizmetini almanın yolu, ekonomik olarak şartlarınızın müsait olmadığını ispatlamanız, haklılığınızı ispatlamanız, İzmir’de ücretsiz avukat danışmanlık hizmeti almak, yani İzmir ADLİ YARDIM hizmetinden faydalanmak için belirtilen şartları sağlamanız ve belirtilen evrakları temin etmeniz gerekmektedir.
İzmir ADLİ YARDIM’dan faydalanabilir miyim?
Mahkeme yargılama giderleri ve avukatlık ücretini ödeme imkanı olmayanlar ile başvurularının haklılığını ispat etmek kaydıyla, İzmir ADLİ YARDIM hizmetinden faydalanabilir, tarafınıza ücretsiz avukat atanmasını sağlayabilirsiniz. Ancak açtığınız dava sonucunda haksız çıkmanız halinde, ertelenen tüm yargılama giderleri ve devletçe ödenen avanslar dava sonunda sizden tahsil edilmektedir.
İzmir ADLİ YARDIM için nereye başvurabilirim?
İzmir Anakent sınırları içinde İzmir Barosu Adli Yardım Ön Bürosuna,
İzmir Barosu Adli Yardım Ön Bürosu, İzmir Adliyesi C- Blok, 1.Kat 102 no’lu odada hizmet vermektedir.
İlçelerde ise Adli Yardım Temsilcilerine (Baro Temsilcileri) başvurulabilir.
İzmir Barosu İlçe Temsilcilerine HTTPS://WWW.İZMİRBAROSU.ORG.TR/SAYFA/11/İLCE-TEMSİLCİLERİ web sitesinden ulaşılabilir.
İzmir ADLİ YARDIM’a nasıl başvurabilirim?
İzmir Barosu Yönetim Kurulunun 01.12.2015 gün ve 55/20 sayılı karar ile; Adli yardım başvuruculardan Tapu, Araç Kaydı, Mernis ve SGK (4A,4B,4C) sorgulama ve haklarında lehte ve aleyhte açılmış dava ve icra dosyası çıktılarının e-Devlet üzerinden alınmasının kabulüne karar verilmiştir.
Bu nedenle;
Adli yardıma başvuru yapacakların e-Devlet şifrelerinin PTT aracılığı ile almaları gerekmektedir.
e-Devlet Kapısı (HTTPS://WWW.TURKİYE.GOV.TR) üzerinden Adli Yardım başvurucularından aşağıda yer alan belgelerin sorgulama yapmaları gerekecektir.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü; Tapu Bilgileri Sorgulama (e-Devlet)
Emniyet Genel Müdürlüğü; Araç Sorgulama, (e-Devlet)
Sosyal Güvenlik Kurumu; 4A Hizmet Dökümü, 4B Hizmet Bilgisi, 4C Tescil Kaydı (e-Devlet)
Adalet Bakanlığı; Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama (e-Devlet)
Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü; İkametgâh Belgesi, Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (e-Devlet)
Haklarında lehte ve aleyhte açılmış dava ve icra dosyası çıktıları
Nüfus cüzdanı fotokopisi,
Başvurunun haklı olduğunu kanıtlamaya yardım edecek diğer belgelerle birlikte, ADLİ YARDIM talebinde bulunabilirsiniz.
Yukarıdaki 7 madde de belirtilen koşulları sağlayabilen İzmir ADLİ YARDIM talepleri İzmir ADLİ YARDIM bürosunca saklanarak, başvuru yapanlarla ön görüşme yapılır. Ön görüşme süresince İzmir ADLİ YARDIM görüşmesiyle ilgili form düzenlenir ve başvuru yapan kişiye taahütname imzalatılır. Yapılan değerlendirme sonucunda, İzmir ADLİ YARDIM’dan faydalanmak için İzmir ADLİ YARDIM koşullarını sağladığı anlaşılan başvuran kişiye avukatlık hizmeti vermek üzere bir avukat atanır. Ancak bu avukat sizin tercihinize/talebinize göre belirlenmez. Davanıza atanan avukat Baronun avukat atama sistemine göre belirlenecek olup, davanızın türü konusunda deneyimli bir avukat olup olmadığına bakılmamakta, sistemce sırası gelen avukat görevlendirilmektedir.
İzmir’de Ücretsiz hukuk bürosu nda avukatlık hizmeti, İzmir ücretsiz avukat, İzmir ücretsiz hukuk danışmanı, İzmir ücretsiz hukuki danışman, vb. hizmetler avukatlık kanunu sebebiyle ücretsiz olarak verilememekte, İzmir ücretsiz avukat lık, İzmir ücretsiz avukat danışma vb. hizmetleri alma imkanınız (koşulları sağlıyorsanız ADLİ YARDIM haricinde) bulunmamaktadır. Dolayısıyla İzmir ücretsiz danışmanlık, İzmir ücretsiz avukat, İzmir ücretsiz avukat lık hizmeti, İzmir ücretsiz avukat lık bürosu vb. isimlerle hukuki danışmanlık hizmeti sağlayabileceğini belirten kişilere de itibar edilmemelidir.
Davanızı İzmir’de avukat tutmadan da açılabilir, kendinizi avukatsız savunabilirsiniz. Kendi davanızı kendiniz de yürütebilirsiniz. Ancak yasal düzenlemeler, yargıtay kararları, davalarda gerekli durumlarda yapılması gereken itirazlar, delil sunma, tanık dinletme usülleri vb. ve daha bir çok önemli konuda bu işin eğitimini almadığınız için, yani avukat olmadığınız için haklı olduğunuzu düşündüğünüz bir dava da olsa kolayca davanızı kaybedebilirsiniz. Ayrıca uzman avukat lık hizmeti almadığınız için, davayı kaybetmeniz halinde, karşı taraf avukatı vekalet ücreti, dava masrafları vb. ücretlerin de sizden icra yoluyla talep edileceğini unutmayınız.
Ücretli olsa da, sizin tercihinize göre, piyasa araştırması yapılarak, yaptığınız birebir görüşmeler sonucu size güven veren, alanında deneyimli, sizi anlayan, davanızla ilgili her türlü sorunuzda yanınızda olacak, her an ulaşabileceğiniz ve davanızı kazanacağınıza inandığınız bir avukatla çalışmak, dava sürecinizi daha kolay, daha verimli ve sağlıklı yürütmenize yardımcı olacak, hukuki anlamda da güvende olmanızı sağlayacaktır.