Meydana gelen iş kazalarının çözümü işçi ile işveren arasında sağlanamıyorsa, mutlaka iş kazası davası açılması gerekmektedir. İş kazası çeşitlerine göre değerlendirme yapılarak dava sürecinin başlatılmasında ise sizlere bu alanda uzman ve tecrübeli bir avukat önerimiz var. İzmir iş kazası avukatı. Peki, iş kazası durumunda avukat ile çalışmak gerekli mi?
Bu sorunun yanıtı aslında meydana gelen iş kazasının niteliğine ve işveren ile uzlaşmama durumuna göre değişmektedir. Özellikle iş kazası ve meslek hastalığı ortaya çıktığında işverenin uzlaşmaya yanaşmaması kesinlikle bu alanda yetkin iş kazası avukatı ile çalışmanızı ve haklarınızı yasal yollarla aramanızı gerektirir.
İş kazası avukatı olarak çeşitli davalarda yer alan ve bu konudaki tecrübesini başarılı dava sonuçları elde ederek ispat eden İzmir iş kazası avukatı, dava dosyanızın hazırlanması ve iş kazası tazminat hesaplama, işveren ile uzlaşma ve gerekiyorsa mahkeme yolu ile tazmin etme süreçlerini titizlikle yönetecektir.
İş kazası dava süreci hakkındaki bilgilere geçmeden önce iş kazası tanımı yapmak ve hangi durumların iş kazası tanımına girdiğini bilmek önemlidir. İş kazası, bir çalışanın iş yerinde ya da işyeri dışında işveren tarafından kendisine verilen görevi yerine getirirken oluşan kazalardır.
İşyerinden kaynaklı meslek hastalıkları da iş kazası sınıfına girmektedir. Ayrıca çalışanın işe işyeri servisi ile gidip gelirken ya da şirket aracı ile iş faaliyetini yerine getirirken geçireceği trafik kazasıda iş kazası olmaktadır.
Oldukça geniş bir kapsamda değerlendirilen iş kazası nelerdir sorusunun yanıtında ana unsur olayın mesai saatleri içerisinde olması, çalışan işi ile ilgili faaliyet gerçekleştiriyor olmasıdır. Örneğin süt iznine çıkan bir kadın çalışanın bu sırada kaza geçirmesi iş kazası içerisinde kabul edilmektedir.
İş kazası meydana geldiğinde ister meslek hastalığı isterse de mesai saatleri içerisinde meydana gelen kazalar sebebi ile işverenin karşılaması gereken belirli yükümlülükleri vardır. Öncelikle işveren iş kazası bildirim tutanağı tutmak ve iş kazası bildirimi SGK’ ya 3 iş günü içerisinde yapmak zorundadır.
İş kazası oluştuğunda haklarınızı işveren karşılamıyor ve zorluk çıkartıyor ise İzmir iş kazası avukatı tarafından iş kazası dava süreci başlatılabilmektedir. İlk aşama da avukatımız dava dosyanızı oluşturacak ve iş kazası ile ilgili belgeleri bir araya getirecektir. Bu aşamada önceliğimiz sorunu işveren ile uzlaşma sağlayarak çözmek şeklindedir. Şayet iş kazası avukatı tarafından işveren ile uzlaşma sağlanamazsa mahkeme yolu tercih edilir.
Davanın lehinize sonuçlanması için tüm belgelerin ve şahitlerin eksiksiz hazır olması gereklidir. İş kazası dava sürecinde iş kazası tazminatı maddi ve manevi tazminat şeklinde talep edilerek haklarınızın alınması yönünde başvurular yapılacaktır.
İş kazası meydana geldiğinde işveren, iş kazası geçiren çalışanın haklarını vermek zorundadır. Bu haklardan mahrum bırakıldığınızı düşünüyorsanız İzmir iş kazası avukatı ile görüşme sağlamanızı öneririz. Bu alandaki tecrübesi sayesinde sizin haklarınızın korunmasını ve işverenden alınmasını sağlama hususunda oldukça başarılı olacaktır.
İş kazalarında avukat desteği almanız durumunda, şayet işveren tarafından iş kazası bildirimi SGK’ ya yapılmamış ise işverenin iş kazası bildirmeme cezası alması sağlanabilmektedir.
İş kazası sebebi ile maluliyet, çalışamama ya da işten çıkarılma durumu mevcut ise bu durumda iş kazası avukatı haklarınızın geri iadesi ile birlikte iş kazası tazminat taleplerinizi yerine getirecektir.