Boşanma Davalarında Aile Danışmanlığı veya Sosyal Hizmet İncelemesi Yapılması Nasıl Olur?

Boşanma Davalarında Aile Danışmanlığı veya Sosyal Hizmet İncelemesi Yapılması Nasıl Olur?
30 Eylül

Boşanma Davalarında Aile Danışmanlığı veya Sosyal Hizmet İncelemesi Yapılması Nasıl Olur?

Mahkeme, çocukların en iyi çıkarlarını değerlendirmek amacıyla aile danışmanlığı veya sosyal hizmet incelemesi talep edebilir. Bu inceleme, aile içindeki dinamikleri, ebeveynlerin yeteneklerini ve çocukların ihtiyaçlarını değerlendirir. Taraflar arasında anlaşma sağlanamazsa veya mahkeme anlaşmalı boşanma kabul etmezse, velayet konusunda bir duruşma yapılır. Duruşma sırasında taraflar, avukatları aracılığıyla argümanlarını sunarlar ve mahkeme çocukların velayetini belirler. Mahkeme, velayet kararını çocukların en iyi çıkarlarını koruma amacıyla verir. Çocuğun güvenliği, sağlığı, eğitimi ve duygusal ihtiyaçları göz önünde bulundurulur. Avukat Merve Üstündağ tüm sorunlarınızın ve davalarınızın çözümlenmesi adına yardımcı olmaktadır.

Boşanma Davalarında Ebeveynlik Planı Nasıl Olur?

Mahkeme, velayet konusunda bir karar verdiğinde, aileler arasında bir ebeveynlik planı oluşturulabilir. Bu plan, çocukların yaşamlarını düzenler, ebeveynlerin sorumluluklarını belirtir ve çocukla görüşme düzenini içerir. Velayet kararı, zaman içinde değişebilir. Eğer tarafların veya çocukların durumları değişirse, mahkemeden velayet düzenlemesi talep edilebilir. Çocukların velayeti konusu hassas bir mesele olduğu için mahkeme, bu konuda en iyi çözümü bulmaya çalışır. Her durum benzersizdir ve mahkeme, çocuğun en iyi çıkarlarını gözeterek adil bir karar vermeye çalışır. Ebeveynlerin, çocukların ihtiyaçlarını ön planda tutarak işbirliği yapmaları ve çocukları için en iyi çözümü bulmaları önemlidir. Avukat Merve Üstündağ tüm sorunlarınızın ve davalarınızın çözümlenmesi adına yardımcı olmaktadır.

Boşanma Davalarında Aile Danışmanlığı veya Sosyal Hizmet İncelemesi Nasıl Olur?

Mahkeme, velayet konusunda daha fazla bilgi edinmek için aile danışmanlığı veya sosyal hizmet incelemesi talep edebilir. Bu inceleme, aile içi dinamikleri, ebeveynlerin yetenekleri ve çocukların ihtiyaçları hakkında bilgi sağlar. Taraflar arasında anlaşma sağlanamazsa veya mahkeme anlaşmalı velayeti uygun bulmazsa, velayet konusunda bir duruşma yapılır. Duruşma sırasında taraflar, avukatları aracılığıyla argümanlarını sunarlar ve mahkeme çocukların velayetini belirler. Mahkeme, velayet kararını çocuğun en iyi çıkarlarını gözeterek verir. Çocuğun güvenliği, sağlığı, eğitimi ve duygusal ihtiyaçları göz önünde bulundurulur. Anlaşmalı boşanma durumunda, çiftler kendi aralarında çocukların nereye yerleşeceği, eğitimi, sağlık sorumlulukları ve diğer konularda bir anlaşma yapabilirler. Bu anlaşma mahkeme tarafından onaylandığında, çocukların velayeti bu anlaşmaya göre belirlenmiş olur.